انواع جعبه های آتش نشانی

در این مقاله قصد داریم در خصوص جعبه آتش نشانی ، انواع آن ، اشکال ظاهری و محل نصب صحیح این جعبه ها صحبت کنیم. پیش از هر چیز باید بدانیم جعبه آتش نشانی دقیقا چیست و جه کاربردی دارد.

جعبه آتش نشانی یا فایرباکس محفظه ای است که در آن تجهیزات اطفا حریق قرار میگیرد. این تجهیزات میتوانند شامل کپسول آتش نشانی، قرقره شیلنگ، شیرآلات و نازل باشند. این جعبه ها برای مقابله با آتش سوزی در محل و جلوگیری از انتشار آن به نقاط دیگر استفاده میشود. همچنین میتوانند در دیوار، محوطه یا پایه نصب شوند. فایر باکس ها معمولا از جنس فلز یا استیل ساخته میشوند و دارای درب شیشه ای یا فلزی هستند.

اهمیت جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی در ساختمان ها اهمیت زیادی دارد زیرا آنها به عنوان یک ابزار اولیه و اضطراری برای خاموش کردن آتش در مواقع بحرانی عمل میکنند و میتوانند از گسترش حریق و خسارات جانی و مالی جلوگیری کنند . همچنین به عنوان یک علامت راهنما برای یافتن مکان آتش سوزی و مسیر فرار برای افراد ساکن در ساختمان مفید هستند . این جعبه ها به عنوان یک عامل افزایش ایمنی و اطمینان برای افرادی که در ساختمان زندگی یا کار میکنند نقش دارند و به عنوان یک الزام قانونی و استانداردی برای ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و عمومی محسوب میشوند که باید طبق مقررات و ضوابط مربوطه نصب و نگهداری شوند.

انواع جعبه آتش نشانی

جعبه های آتش نشانی دارای مشخصات فنی بخصوصی میباشد. این مشخصات دارای قواعد و استانداردهایی هستند که تمامی تولیدکنندگان ملزم به رعایت این قوانین میباشند. در ادامه این مطلب با انواع جعبه و مشخصات فنی آنها آشنا خواهیم شد. برخی از آنها عبارتند از:

از نظر نحوه و محل نصب

جعبه محوطه ای: این نوع جعبه در محوطه های باز نصب میشود و دارای دو نوع پایه دار و ایستاده میباشد. همچنین میتواند شامل یک یا دو کپسول آتش نشانی و یا یک قرقره شیلنگ آتش نشانی باشد. این جعبه ها مقاوم در برابر شرایط جوی است.

جعبه دیواری : این نوع جعبه آتش نشانی به دو نوع روکار و توکار تقسیم می شود.

از نظر نوع کاربرد

جعبه جاکپسولی: این نوع جعبه ها فقط برای نگهداری کپسول آتش نشانی طراحی شده اند که میتواند یک یا دو کپسول را در خود جای دهد آنها معمولا در دیوار نصب میشود و دارای درب شیشه ای است.

جعبه کلکتور: این نوع جعبه برای اتصال شیلنگ آتش نشانی به سیستم آبرسانی یا رایزر خشک استفاده میشود که دارای یک شیر و یک کوپلینگ است و به شیلنگ متصل میشود . آنها معمولا در دیوار نصب میشود و دارای درب فلزی است.

جعبه آتش نشانی
جعبه آتش نشانی

از نظر جنس و شکل ظاهر

•  درب و فریم استیل توکار: این نوع جعبه برای نصب در دیوارهایی که دارای ضخامت کم هستند مناسب است. این جعبه دارای یک فریم استیل است که در دیوار تعبیه میشود و یک درب استیل که روی فریم قرار میگیرد و میتواند شامل یک یا دو قرقره شیلنگ آتش نشانی باشد.

• جعبه تمام استیل: این نوع جعبه کاملا از جنس استیل ساخته شده است و دارای ظاهری زیبا و مقاوم است. همچنین میتواند شامل یک یا دو قرقره شیلنگ آتش نشانی باشد. آنها معمولا در دیوار نصب میشوند و دارای درب شیشهای است.

• جعبه توکار دوقلو با دو درب شیشه نما: این نوع جعبه برای نصب در دیوارهایی که دارای ضخامت زیاد هستند مناسب است و دارای دو قسمت مجزا است که هر کدام دارای یک درب شیشه نما است. این جعبه ها میتوانند شامل دو کپسول آتش نشانی و یا دو قرقره شیلنگ باشند.

• جعبه کمک های اولیه: این نوع جعبه برای نگهداری وسایل کمک های اولیه مثل پانسمان، بانداژ، چسب، قیچی و غیره استفاده میشود. همچنین میتواند در کنار فایر باکس دیگر یا به صورت مستقل نصب شود و معمولا از جنس فلز یا پلاستیک است و دارای درب شیشهای یا فلزی است.